Medel KM (2017-11-14)
Kategori: Träning
Karta/område: Illern
Arrangör: Eksjö olgy
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 6.29 km
Tid: 42:37
Första skogs KM för min del, då jag missade alla förra läsårets KM på grund av skada. Var inför dagen rätt taggad men det hade iprincip försvunnit när vi väl var på plats då det dagen till ära bjöds på snöblandat regn. Startiden min var inte heller fördelaktig (15.01 ) då solen gick ner strax efter (15.44) och det sista 3 kontrollerna sprang jag och hade svårt att se kartan när det började mörkna, tappar ca 1,5 min på dessa kontroller.
Fysiskt kändes det väldigt trögt inför start och den känslan höll i sig även under loppet. Kändes som jag hade svårt att tempoväxla när det fanns möjlighet till detta.

Tekniskt: Får en bra start och kommer in i ett bra tänk snabbt, ligger bra till vid 3e kontrollen (30s efter). Till 4e har jag bra riktning men skärmen är neddragen och jag smiter precis förbi ställningen utan att se den. står i rätt sänka ett bra tag innan jag väljer att gå ut till stigen och börja om, då lyckas jag pricka ställningen. Ca 2 min bom, riktigt irriterande.
Lyckas inte fullt refokusera efter detta och orienterar lite halvhjärtat utan riktigt fokus resten av banan, vilket leder till många småmisstag.
5an, sne utgång. 8an, ofokuserad utgång. 9an, gör en liten krok då jag inte har koll på varken riktning eller detaljläsning. Resterande kontroller går okej, men tappar som sagt ytterligare 1,5 min från 16 till mål då det började mörkna i skogen.
Visa kommentarer (0)
 
Medel KM (2017-11-14) Medel KM (2017-11-14)